Izračun zateznih kamata.

Izračun kamata i ukupnog duga

Izračun zateznih kamata za fizičke i pravne osobe po propisanim stopama i metodama. Obračuni za dugovanja nastala od 01.07.1994. do danas.

Ažuriranje postojećih obračuna

Jednom napravljeni obračun se kasnije samo ažurira dodavanjem glavnice, troška ili uplate.

Automatska izrada detaljnih izvještaja

Jednostavni tablični, složeni ili opširni izvještaj po uzoru na izvještaje financijskih vještaka.

Registracija novih korisnika

Registracija za korisnike koji prvi puta otvaraju svoj ZatezneKamate profil.

*E-mail:
*Zaporka:
*Ponovite zaporku:
Display name:

Osnovne informacije

Kome su namijenjene ZatezneKamate.hr ?

ZatezneKamate.hr dolaze s unaprijed upisanim i redovito ažuriranim zakonskim zateznim kamatnim stopama i koriste ih svi koji u svojem poslovanju imaju izračune zateznih kamata za svoje potrebe (tvrtke koje zaračunavaju kamate svojim dužnicima) ili za potrebe svojih klijenata (odvjetnici, računovodstveni servisi ili javni bilježnici).

Zašto odabrati ZatezneKamate.hr ?

 • Ažuriranje već napravljenih obračuna

  Aplikacija izračunava zakonsku kamatu na dugovanja nastala od 01.07.1994. do danas. Aplikacija vodi računa o zakonskim stopama zateznih kamata i o načinima obračuna koji su vrijedili za određeno razdoblje. Aplikacija podržava upisivanje neograničenog broja izračuna i neograničenog broja upisa glavnica, troškova i uplata. Jednom napravljeni obračun se sprema i dovoljno ga je ažurirati.

 • Profesionalno izrađeni izvještaji

  Aplikacija dolazi s tri vrste izvještaja o obračunu: jednostavni, standardni i prošireni. Jednostavni izvještaj podrazumijeva tablični prikaz izračuna ukamaćivanja potraživanja i uračunavanje eventualnih uplata. Standardni izvještaj, uz tablični prikaz, prikazuje i sažetak nastalog potraživanja i obračuna kamata u narativnom obliku. Prošireni izvještaj uz tablični dio obračuna i sažetak obračuna u narativnom obliku sadrži i navode svih propisa i zakona koji se odnose na izračun zatezne kamate u predmetnom razdoblju (Zakon o kamatama, Zakon o obveznim odnosima, Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odluke o eskontnim i drugim stopama itd.). Standardni i prošireni izvještaj pružaju i mogućnost upisivanja proizvoljnog uvodnog teksta u kojem se detaljnije može objasniti okolnost nastanka obračuna te se pozvati na odluke, žalbe, ovršne prijedloge i sl.

 • Preciznost na deset decimala

  Uplatama se zatvaraju dugovanja sukladno Zakonu o obveznim odnosima: prvo se podmiruju kamate na troškove, zatim troškovi, pa kamate na glavnicu i naposljetku glavnica. Izračun se sve do konačnog iznosa prati zaokruživanjem na deset decimala čime se postiže izvanredna preciznost.

Work with an added peace on mind

Funkcionalnosti

 • Obračun zakonskih kamata

  Zakonske zatezne kamate se propisuju dva puta godišnje i prema njima se izvršava izračun. Sustav razlikuje glavnicu i trošak koje zatvara uplatama sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

 • Obračun specifičnih kamata

  Prema potrebi i uvjetima vlastitih poslovnih ugovora, korisnik može odrediti visinu svojih kamatnih stopa i metode obračuna (konformno ili linearno, mjesečno ili godišnje).

 • Ažuriranje obračuna

  Jednom napravljeni izračun se naknadno samo ažurira novim glavnicama, troškovima i uplatama, ili se već upisano može izmijeniti. Idealno za praćenje dugovanja koja redovito nastaju.

 • Izrada izvještaja

  Uz jednostavni tablični prikaz izračuna, tu su i izvještaji koji automatski povlače sažetak nastalih dugovanja i uplata te popis i članke relevantnih zakona i propisa.

 • Projekcije

  Promjenom datuma projekcije dugovanja u svakom trenutku se može doći do informacije koliko će se dugovati u budućnosti, odnosno koliki je dug bio na određeni dan.

 • Lista vjerovnika/dužnika

  Aplikacija sadrži adresar vjerovnika i adresar dužnika s pripadajućim obračunima, a osnovne informacije se brzo i jednostavno povlače u nove izvještaj obračuna.

ZatezneKamate.hr paketi i cijene

Pored standardne godišnje pretplate, tu su i besplatna vremenski ograničena verzija i korporativni paket za više korisnika.

Besplatno 10 dana

0,00 €

Kratkoročna dugovanja
 • Bez obveze pretplate, idealno za isprobavanje
 • Dovoljna samo registracija
 • Aktivno 10 dana od registracije
 • Ograničena na izračun unatrag 7 mjeseci

Korporativno godišnje

120,00 €

bez ikakvih ograničenja
 • Neograničen broj obračuna
 • Neograničen broj vjerovnika i dužnika
 • Neograničen broj glavnica, troškova i uplata
 • Neograničen broj korisnika

*Cijene su izražene bez PDV-a.

U potpunosti prilagođen korisniku

Ne brinite više o visini zakonske stope i redovitom pregledavanju Narodnih novina. O tome se se brinemo mi i upisujemo u aplikaciju novu stopu čim se objavi.

Gotovo sve tvrtke bile one male, ne tako male, malo veće ili najveće imaju na žalost svoje dužnike. Uz aplikaciju ZatezneKamate.hr sada je svima dostupan servis koji će im precizno izračunati iznos zateznih kamata i ne samo to - uz običnu jednostavnu, ali preglednu tablicu obračuna, tu je i profesionalno izrađeni izvještaj kakav se inače dobije od financijskih vještaka.

Potpuno prilagođeni

Naš pristup

ZatezneKamate.hr, iako možda do sada niste naišli na njih, postoje od 2013. godine i u tom vremenu korisnici su nebrojeno puta koristili izračune i izvještaje izrađene u aplikaciji za potrebe blokada u Fini i u različitim sudskim procesima na Trgovačkom i drugim sudovima.Moramo upozoriti da ZatezneKamate.hr rade isključivo onako kako nalaže Zakon o obveznim odnosima i drugi zakoni, propisi i prakse koji se tiču obračuna zateznih kamata pa se tako:

*zatvaranje duga radi isključivo onako kako je zakonski propisano: uplatom se zatvara kamata na trošak, pa kamata na glavnicu, pa trošak, pa glavnica.

*dugovanje po nekom postupku je dugovanje, glavnice za to dugovanje se pripisuju istom postupku i kamata se obračunava na cijelo dugovanje. Bez obzira što neki koncerni traže drugačiji obračun kako bi vješto izmanipulirali vraćanje samo dijela duga, zakonski se dugom po jednom postupku smatraju sve glavnice, troškovi i kamate zajedno. Ako je više postupaka ili više glavnica koje nisu vezane, aplikacija dopušta da se za jednog dužnika izradi neograničen broj obračuna.

*prema praksi banaka, kamata se obračunava za prvi dan duga, a ne za zadnji, a pogotovo ne i za prvi i za zadnji kako u praksi često znamo vidjeti.

ZatezneKamate.hr

Zakonski usklađeno pregledno i jednostavno rješenje za obračun zateznih kamata.

Otvori besplatni probni profil